T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
KAYSERİ / KOCASİNAN - Ergenekon İlkokulu

AKLINLA ÖĞREN ZEKANLA YEN

'' AKLINLA ÖĞREN ZEKANLA YEN '' eTwinning Projesi okulumuzda Müdür Yardımcımız İbrahim ŞENER koordinatörlüğünde yürütülmektedir.

Projemizde,

Eğitim kurumlarımızı sadece bilginin aktarıldığı öğrencinin pasif olduğu yer olmaktan çıkarıp akıl-zeka oyunlarımıza öğrencilerimizin aktif katılımını sağlayıp onların bilişsel ve görsel-uzamsal zeka gelişimlerini de destekleyerek öğrenme becerilerini kazanmalarını sağlamak amacıyla her ay belirlenen 2 zeka oyununun (mantık,strateji,görsel-uzamsal zeka ve üretkenlik oyunları) öğrencilerimize öğretilmesi,zeka oyunları ile ilgili okulumuzda turnuva düzenlenmesi,böylelikle öğrencilerimizin kendilerini geliştirirken zamanlarını etkili kullanma becerisi de kazanmaları amaçlanmaktadır.

 

Hedeflerimiz ,

Öğrencilerimizin bilgiyi elde etme, bilgiyi düzenleme ve analiz etme, bilgiden sonuç çıkarma, beyin fırtınası, problem çözme, neden ve sonuç ilişkisi belirleme, olanakları değerlendirme, amaçları oluşturma ve planlama, süreci gözlemleme, karar verme ve kendi yaşantısına uygulama becerilerini kazanmalarını sağlamak.
Öğrencilerin bilişsel becerilerini geliştirmek ve güçlendirmek.
Öğrencilerin empati , yardımseverlik , birlikte çalışabilme , plan yapabilme , strateji oluşturabilme , problemlerle başa çıkma becerilerini geliştirmek.
21.yy öğrenme becerilerinin öğrencilerimizce içselleştirilip kazanmalarını sağlamak.
Öğrencilerimizin web 2.0 araçlarını öğrenip aktif olarak kullanmalarını sağlamak.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 29.09.2021 - Güncelleme: 29.09.2021 21:08 - Görüntülenme: 707
  Beğen | 5  kişi beğendi