Ergenekon İlkokulu

Turgut Reis Mahallesi Şinasi Caddesi No 129 Kocasinan/KAYSERİ
Vizyon
Okulumuz öğrencilerinin eğitim ve öğretimlerini milli eğitimin belirlediği hedefler ve çevrenin ihtiyaçları doğrultusunda sağlamak, sistemi geliştirmek ve iyileştirmektir. Sorumluluğumuz altındaki öğrencilerin eğitim seviyelerini, eğitim süresi içinde en üst düzeye çıkarmak için öğrenci isteklerini karşılayacak alt yapıyı oluşturmak, mevcut alt yapıyı en etkin ve ekonomik biçimde sürekli geliştirmek ve iyileştirmektir
Misyon
1- Atatürk ilke ve inkılâplarını benimseyen, 2- Düşüncelerini rahatça ifade edebilen ve eleştirebilen, 3- Öğretmenlerini sayan, arkadaşlarını seven, 4- Ekip çalışmasını seven, araştırmacı, meraklı, 5- Ezberci ve tüketici değil, üretici ve üst öğrenime hevesli öğrenciler yetiştirmek için; 1- Öğrenci ile diyalog kurabilen, 2- Bilim ve Teknolojideki değişiklikleri takibeden, 3- Öğrencinin her türlü ihtiyacını bilen ve öğrenciye yol gösteren, 4- Bireysel farklılıkları göz önüne alarak eğiten, 5- Başarısızlıkları değil nedenlerini yargılayan bir öğretmen profili ile görev yapmaktır.
Kütüphane Kitap Sayısı :3682
Öğretim Şekli :Sabahçı/öğlenci şeklinde ikili eğitim yapılmaktadır. Sabah Ortaokul/Öğlen İlkokul.
07.30-- 13.10 Ortaokul 13.30--18.20 İlkokul
Doğalgazlı merkezi sistem kaloriferle ısınmaktadır
Ulaşım
şehir içi ulaşım araçlarıyla ve kendi imkanlarımız doğrultusunda kolaylıkla yapılabilmektedir
Özel öğrenci servisi bulunmaktadır.
Yerleşim Yeri
Okulumuz Kayseri ili Kocasinan ilçesi sınırlarında Turgut Reis Mahallesinde bulunmaktadır
Şehir merkezine 4 km uzaklıktadır
Geleneksel Çocuk Oyunları uygulamaktadır.
Okulumuzda eTwinning projeleri yürütülmektedir.
Uluslar Arası eTwinning projeleri yürütülmektedir.